*EU PARCHEZ, TU PARCHEZI, POLIŢIA SANCŢIONEAZĂ*

Eu trec aproape zilnic pe la intersecţia străzilor Micle şi Vlaicu Pârcălab şi văd (aproape zilnic) maşini parcate neregulamentar. Şi văzând zebre însângerate, uitate (sub roţi de inomărci) de dumnezei, primari de capitală şi agenţi de circulaţie nu înţeleg foarte clar în ce constă problema. Nu văd clar cine e de vină. O fi oare sindromul de oaie? O fi oare sindromul de turmă? Sau poate “lipsa de pârghii” şi “cadrul legislativ neajustat” face ca şoferii să ignore un semn? Semn care altminteri, pe timp de şcoală auto, te băga în boală alături de nenea examinator.

Eu cred că Jeremy Bentham avea dreptate când spunea că “atâta timp cât dezavantajale respectării unei legi sunt mai mici decât avantajele nerespectării aceleiaşi legi, legea MERITĂ ÎNCĂLCATĂ. Azi, în Moldova, asta se poate aplica în mai toate domeniile.

Ieri, Poliţia Rutieră anunţa printr-un comunicat de presă că “Şoferii vor fi aspru sancţionaţi pentru OPRIREA, STAŢIONAREA şi PARCAREA NEREGULAMENTARĂ”. Eu vreau să-i cred pe cei de la Poliţia Rutieră că aşa va fi. Începând cu azi, mâine, poimâine, depinde de când vor avea timp băieţii de la PR să iasă prin oraş şi să “facă legea să lucreze”.

Deocamdată, urmărim cu stupefacţie, ce fac fraţii noştri de peste Don.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s